Sen, osedvanligt tom icke-nyhet

 

Jag fortsätter(se förra blogginlägget) granska Dagens journalistik:

Jonathan Ekman: “Vi behöver trotsa den andliga rasismen.”  Jaha.  Vad kan han nu mena med det?  Svar: ingenting.

Nämligen: rasisterna är då de som kritiserar romersk-katolska kyrkan och är att likna vid amerikanska söderns Ku Kux Klan.  Jaha.  Nähä, förresten, det var visst inte en så bra liknelse; vi tar bort hela blogginlägget.
Det borde kunnat ha fått stanna vid det, pinsamt som det är på flera plan: Jonathan Ekmans far lär t.ex. vara en av dem som i mest målande termer beskrivit romersk-katolska kyrkans styggelser tidigare, och då var ju han i såfall också…
Så inlägget ‘släcktes ned’ som han skriver på sin blogg; ja andra Livetsordare hade förresten tagit illa vid sig och kommenterat det där; alla Livetsordare har ju inte konverterat och om man kan ge något skäl för detta kanske det också kunde klassas som rasism. (I den dåliga demagogikens värld är nämligen allt möjligt.)
Nog om detta och en barmhärtighetens slöja över fadäsen.

Borde man tycka, men icke.
Nu skriver Jacob Zetterman en sen och fullständigt tom nyhetsartikel om denna icke-nyhet, som om Jonathan Ekman skulle ha kommit på något väsentligt, vilket han alltså inte hade och dessutom tagit tillbaka.

Vad sysslar man egentligen med på tidningen Dagen?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *