Omvända racismer och religionskrig

Så har det då hänt igen: judar har mördats i Jerusalem, denna gång inte med grävmaskiner eller skåpbilar, utan med köttyxor och knivar. Och vad hade de gjort för fel, denna gång? De bad och studerade Skriften och Talmud. Jo, förstås, de tillhörde en ortodox, kanske till och med ultra-ortodox gren av judendomen, vem vet. Bara det verkar ju suspekt.
Och vad säger nu ‘experterna’? Jo, säger utrikesminister Margot Wallström, det ser ut att bli ett religionskrig (SR P1, tisdag eftermiddag). Jaha, religionskrig.

Och vad har då judarna gjort? Ja, nu är det ju så beklagligt att man har yttrandefrihet i Israel, och därför kan de, troligen också ‘ultra-ortodoxa’ judar, som vill väcka frågan om inte också judar skulle kunna få tillträde till Tempelbergsplatsen för att också de bedja där, propagera för det (man ber ju redan nedanför, vid den schaktningsförstärkning till Tempelplatsen från kung Herodes tid som kallas Västra Muren).
Är det inte upprörande att tänka så! Ja, det tycker i alla fall de omvända racisterna: all skuld på judarna, allt ursäktande på araberna! (Ja, nu skriver jag lite förenklat, för Al-Shababs Somailier och Boko-Harams Nigerianer är liksom lite för långt bort för att bråka med judarna och så behöva bli ursäktade; och Shia-muslimska Iranier håller ju som bekant på med lite större projekt, och det är ju säkert bara för fredligt bruk, eller hur?)

När Israel militärt 1967 övertog hela Jerusalem från Jordanierna (som det aldrig föll in att etablera något ‘Palestinskt’ i någon del av Jerusalem från 1947 och fram till dess; minns ‘Svarta September’ 1970), så var man såpass visa och fredsinriktade, att man genast överlät administrationen av Tempelberget, där såväl Omar-moskén, den med guld på taket, och den viktigare Al-Aqsa-mosken ligger, till muslimska araber, och så har det varit sedan dess. För att förhindra bråk förbjuder den israeliska staten judar att gå upp och bedja där, detta TROTS ATT det ju närmast är tros-diskriminerande: varför i all världen skulle judar inte få be just där?
Så, hur startades då detta som enligt Margot Wallström ser ut att kunna bli ett religionskrig?
Jo, en av de aktivister som propagerar för att judar skall ha tillträde till Tempelberget, sköts efter en konferens av en arabisk palestinier.

Är det inte dags för lite tillnyktring? En smula?
Vi kunde ju börja med att ställa raka frågor till muslimer i Sverige: hur ser ni på IS (Islamiska Statens) verksamhet i Syrien och Iraq?
Man kunde ju börja där, för alla vet ju att Hamas, som applåderar morden i en Synagoga på bedjande judar, och delar ut sötsaker (!) i Gaza med anledning av denna ‘martyrhandling’, har en ‘rättfärdig’ anledning att göra det: man vill ju bara utrota alla judar från Israel. Är jag ironisk? Jag vet inte. Skall man se på minister Wallströms agerande den senaste tiden så är det inte så säkert.

Var finns alla de högljudda och indignerande fördömanden från alla muslimska organisationer mot att man i islams namn beter sig som IS, eller Isis, nu gör i sitt ‘Kalifat’ (senast halshögg man en godhjärtad 26-årig kille från USA som bara ville hjälpa Syrier – han anklagades inte ens för att var spion eller liknande). Var finns de syn- och hörbara protesterna? Ja, var finns inte minst minister Wallström som tydligen har antennerna ute efter yttringar av religionskrig?

Och var finns medierna? Var finns ‘Kallt Uppdrag’, eller vad den nu heter, med sina genomträngande analyser, där man ställer företrädare mot väggen? Ren och skär feghet? Eller har man kanske anledning vara rädda? Är det anledningen?
Varför denna omvända racism? Varför detta kontinuerliga hundskall mot allt ifrågasättande av islams företrädare för att de inte tar bladet ur munnen och säger: ‘Islam är en fredlig religion; vi tar avstånd från dessa barbarer’.
Varför, för övrigt, ständigt detta stridsrop: ‘islamofobi’!, så fort någon säger något negativt om islam (vilket jag inte gör)?

Finns det INGEN rim och reson?
Varför ständigt denna omvända racism: araber skall i alla lägen nedlåtande utsäktas och försvaras, judar skall i alla lägen hätskt ifrågasättas och attackeras?

Varför är detta rimligt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *